6. Sınıf Matematik Test Soruları

» 6. Sınıf Matematik Test Soruları

Sponsorlu Bağlantılar

Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

6. SINIF MATEMATİK SORULARI

KARTALTEPE İLKÖĞRETİM OKULU 6. SINIF MATEMATİK SORULARI 

1.         işleminin sonucu hangisidir ?

        A) 10                                              B) 1                                        C) 0,1                              D) 0,01  

2.   6 elemanlı bir kümenin alt küme sayısı ile 3 elemanlı bir kümenin alt küme sayısı arasındaki fark kaçtır? 

 

A) 3                                              B) 9                                        C) 48                                      D)56

  3.        Dört basamaklı 47a5 sayısı 3 ile tam olarak bölünebildiğine göre a’nın alabileceği en büyük değer kaçtır? 

A) 9                                              B) 8                                        C) 7                                        D)6

 

4.        165 kişilik bir gruba en az kaç kişi daha katılırsa grup, 4’erli, 5’erli ve 9’ arlı gruplara ayrılabilir?

 

A) 7                                              B) 9                                        C) 12                                      D)15

 

5.        Çözümlenmiş biçimi, olan ondalık kesir aşağıdakilerden hangisidir ?

        A) 0,32                                    B) 0,032                           C) 3,2                                                 D)32

 

6.        47,85   +   0,8963                işleminin sonucu kaçtır?

4,785        8,963

 

A) 1                                              B) 0,1                                     C) 20                                      D)10,1

  7.   Bir top kumaşın önce  2 ’i sonra 3 ’si satılıyor. Geriye 12 metre kumaş kaldığına göre

                                             5                 7

kumaşın tamamı kaç metredir?

 

A) 35                                            B) 70                                      C) 105                                    D)150

 8.        Bir usta günde 6 çift, bir kalfa ise 4 çift ayakkabı yapabiliyor. İkisi beraber 70 çift ayakkabı yaptıklarında bunlardan kaç tanesi usta tarafından yapılmıştır? 

A) 28                                            B) 35                                      C) 40                                      D)42

 9.   80 litrelik bir benzin deposunun  3 ’i boştur. Buna göre depoda kaç litre benzin vardır?

                                                       5

 

A) 10                                            B) 20                                      C) 30                                      D)32

 

10.   işleminin sonucu hangisidir ?

        A) 98                                      B) 97                                 C) 90                                   D) 49

 CEVAP ANAHTARI. 1-C 2-D 3-B 4-D 5-B 6-D 7-B 8-D 9-D 10-A    


6.SINIF MATEMATİK SORULARI

 

1.)  s ( A   B) = 8 ,  s ( B A ) =  4  ve   s ( A ) = 12   ise   s ( AUB)  kaç elemanlıdır?                                                                                                                                                                   

   a)  16            b) 10               c)  8                       d)  4    

2.) İki doğal sayının toplamı 464, farkı 168 dir. Küçük doğal sayı kaçtır?

      a)       460           b)   148           c)    64                        d)    68

 

3.) İki doğal sayının çarpımı 252 dir. Bu doğal sayıların ekok’ u 84 ise ebob ‘ u kaçtır?

                                                                                                                                                                           a)    16         b)   14         c)   3             d)  2               

 

4.) 7m39 sayısının 9 ile kalansız bölünebilmesi için m kaç olmalıdır?                                                    

     a)   3               b)   5               c)   6          d)   8                                                                                                            

 

5.)  1 / 4 nün  2 / 7     si  25 olan sayı hangisidir?

 

 a)    350                   b)   375          c)  400                 d)   425

 

6.)     17  _ 0,37 = ?   İşleminin sonucu kaçtır?

         20

                  

   a)   0, 8                b) 0,48            c)         0,4       d)     1.48

 

7.) Bir bölme işleminde bölen 0.24: bölüm 2,3 ise bölünen sayı kaçtır?

 

   a) 0,555           b)  0,5                  c)  0,552              d)    55,2

 

 

8.) Bir doğru, en az kaç noktası ile belirlenir?

 

  a)    4           b)            3                  c)           1                   d)     2

 

 

9.) 15 Litre kaç santımetre küptür?

     a)   15000                   b)   1500                     c)   150                       d)   15

 

 

10.) Komşu tümler iki açının ölçüleri arasındaki oran 5 / 13 dür. Küçük açı kaç derecedir?

            a)    65             b)   25                c)   18            d)   12

 

CEVAPLAR: 1) a, 2) B, 3) c, 4) d , 5) a, 6) b, 7) c, 8) d, 9) a , 10) b



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...