Paralel Kenar ile ilgili çözümlü test soruları

» Paralel Kenar ile ilgili çözümlü test soruları

Sponsorlu Bağlantılar

Tüm kadın giyim fırsatları için tıklayın !

 


1.

Bir ABCD paralelkenarında [AB] ¹ [CB] dir. [AC] köşegeni üzerinde IBEI=IBCI alınıyor.

Aşağıdaki üçgenlerden hangisi ikizkenar üç-gendir?

 

 

2.

Şekildeki paralelkenarın köşegenlerinin uzunluğu IACI=6, IBDI=4 tür.  ,

 dir.

Paralelkenarın alanı nedir?

 

 

3.

Alanı 160 cm² olan paralelkenarın karşılıklı iki kenarı 8 eşit parçaya bölünüyor.

Bu parçalardan bir tanesi bir kenar üzerinden, dört tanesi karşı kenar üzerinden alınıp uçları birleştirilerek elde edilen taranmış bölgenin alanı kaç santimetre kare olur?

A) 80                              B) 70                                     C) 60

D) 50                             E) 40

 

 

4.

 üçgeninin alanı kaç cm² dir?

A) 10                             B) 9                                        C) 8

D) 7                               E) 6

 

 

5.

ABCD paralelkenardır.

  ve ABCD nin alanı 36 ise DES üçgeninin alanı, aşağıdakilerden hangisidir?

A) 9                                B) 6                                        C) 4

D) 3                               E) 2

 

 

6.

IADI=4 cm olduğuna göre, IDCI kaç cm dir?

A) 7                                B) 6                                        C) 5

D) 4                               E) 3

 

 

7.

tasının DC kenarına uzaklığı 4 cm, IABI=12 cm olduğuna göre, paralelkenarın alanı kaç cm² dir?

A) 96                             B) 92                                     C) 84

D) 72                             E) 64

 

 

8. Aşağıdaki şekilde ABCD bir paralelkenar-dır.

DAB açısının ölçüsü 600

EDC açısının ölçüsü 300

CDE açısının ölçüsü 200

*    açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 10                             B) 15                                     C) 20

D) 25                             E) 30

 

 

9.

Yukarıdaki şekilde ABCD bir paralelkenardır.

Buna göre   oranı kaçtır?

 

 

10.

ABCD bir paralelkenar

Yukarıdaki verilere göre, A(ABCD) kaç birim karedir?

A) 12                             B) 24                                     C) 36

D) 48                             E) 60

 

 

11.

ABCD paralelkenarının alanı 80 cm² ve    olduğuna göre, EFHG dörtgeninin alanı kaç cm² dir?

A) 4                                B) 5                                        C) 9

D) 18                             E) 27

 

 

12.

Yukarıdaki şekilde ABCD bir paralelkenardır.

Buna göre, IEFI= x kaç cm dir?

A) 5                                B) 6                                        C) 7

D) 8                               E) 9

 

 

13.

Yukarıdaki şekilde EBF üçgeninin alanı 5 cm² olduğuna göre, ABCD paralelkenarının alanı kaç cm² dir?

A) 96                             B) 84                                     C) 72

D) 60                             E) 48

 

 

14.

Yukarıdaki verilere göre,

 oranı kaçtır?

 

 

15.

Yukarıdaki verilere göre, AKB üçgeninin alanı kaç cm² dir?

A) 12                             B) 18                                     C) 20

D) 24                             E) 36

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-D      2-E      3-D      4-B

 

5-E      6-B      7-A      8-A      9-E

 

10-C      11-D      12-B      13-E      14-A      15-B

 

Bu Test'i PDF olarak indirmek için Giriş Yapınız GirişKayıt ol

1.

Çözümünü Görmek için TIKLA
2.

Çözümünü Görmek için TIKLA

3.

Çözümünü Görmek için TIKLA
4.

Çözümünü Görmek için TIKLA

5.

Çözümünü Görmek için TIKLA
6.

Çözümünü Görmek için TIKLA

7.

Çözümünü Görmek için TIKLA
8.

Çözümünü Görmek için TIKLA

9.

Çözümünü Görmek için TIKLA
10.

Çözümünü Görmek için TIKLA

11.

Çözümünü Görmek için TIKLA
12.

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...